Skip to main content

Tog & Tog - Fashion Interior Experts

RUBELLI- EXCLUSIVE BRAND
logo Rubelli 800pxl x 500pxl

RUBELLI VENEZIA

TOG & TOG / Αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα!

 

Ένας Ιστορικός Οίκος της Βενετσιάνικης κουλτούρας!

Το 1781 ο οίκος ξεκίνησε ως επιχείρηση, όταν με πρωτοβουλία του Giovanni Paolo Rubelli αγοράστηκαν ειδικοί αργαλειοί, έτσι ώστε να επεξεργάζονται μετάξι που να διατίθεται στο εμπόριο. Από τότε η φήμη της οικογενειακής επιχείρησης Rubelli επικράτησε στην αγορά ως οι «ευγενείς» του μεταξιού. Ύστερα από 3 γενιές -και μέχρι σήμερα- ο οίκος διατηρεί το ίδιο πάθος για την τέχνη του μεταξιού συνεχίζοντας να ακμάζει και να ξεχωρίζει με τις εξαιρετικές δημιουργίες του. Η συνέχιση αυτής της παράδοσης έγινε η κύρια αποστολή της Rubelli Venezia, με στόχο να σχεδιάζει και να παράγει ποιοτικά υφάσματα διακόσμησης που εμπνέουν και εμπνέονται από την παραδοσιακή και ελιτίστικη τέχνη της Βενετσιάνικης κουλτούρας. Η Rubelli Venezia ισχυρίζεται ότι τα patterns που σχεδιάζονται στο στούντιο του οίκου και οι υφάνσεις των μοναδικών υφασμάτων της, μιμούνται τις ιριδίζουσες αντανακλάσεις των καναλιών της Βενετίας και της λάμψης του μεταξιού ταυτόχρονα!

“Our guiding mission is to keep alive the original Venetian tradition which inspires our creations, transforming fabrics into works of art. This is Rubelli Venezia.”
– Nicolò Favaretto Rubell

Το μεγαλύτερο μέρος της νέας συλλογής 2020 της RUBELLI VENEZIA, προκύπτει από εσκεμμένους πειραματισμούς στον αργαλειό. Ένας εκλεπτυσμένος συνδυασμός εμπειρικής τεχνογνωσίας και εφαρμοσμένης τεχνολογίας, που σχεδιάζει έργα με μεταξένιες υφές.

Οι νέες σειρές δίνουν κυρίως έμφαση στην ανάγλυφη λεπτομέρεια, δημιουργώντας μοναδικά αποτελέσματα στον καμβά του σημερινού Textile Design.  Μιμούνται τις ραβδώσεις και τις φλέβες του μαρμάρου μέσα από αφαιρετικά μοτίβο, όπως στην σειρά Aquarius. Σε ένα εύρος ιδεών- που καλύπτει από την αναβίωση των κλασσικών αξιών, έως την απέριττη λιτή πολυτέλεια της σύγχρονης αισθητικής- η νέα Collection της RUBELLI VENEZIA 2020, ζωντανεύει της αίγλη της τέχνης του Rococo, με την σειρά Villa Pisani.

Οι χρυσοποίκιλτες λάμψεις πάνω στο φόντο του μεταξιού, την καθιστούν αναμφισβήτητα ξεχωριστή. Επίσης στην σειρά Barry Lyndon, θα ανακαλύψετε να αναβιώνουν ελιτίστικα patterns, που βασίζονται στον κλασικισμό του 18ου αιώνα. Ο ρυθμός επίσης, βρίσκει την αξία του πάνω σε κεντητά μοτίβο που μοιάζουν να αναπαριστούν παρτιτούρες της pop μουσικής, στην σειρά Swinging London.  Και μάλιστα η μουσική γίνεται ακόμα πιο δυνατή, αποκτώντας γεωμετρική ταυτότητα στην βραδυφλεγή σειρά Rockstar!

Κεντητές Oriental λεπτομέρειες, εμπνευσμένες από Βουδιστικές εσάρπες, συνθέτουν την σειρά Yoko. Μαλακά σενίλ υφάσματα στην σειρά Labirinto, όπου η αφή τους μοιάζει με απαλό βελούδο. Πολύ πλούσια ζακάρ με έντονα Floral διαθέσεις στην ρομαντική σειρά My Fair Lady, με χρώματα της αντανάκλασης του μαργαριταριού και της βαθυπράσινης μαγείας του παγονιού. O λουλουδένιος αυτός ενθουσιασμός, εκφράζεται ακόμα και μέσα από υπέροχους παστέλ χρωματικούς συνδυασμούς, όπως το ροζ με το απαλό λεμονί, ή το ροζ με το δροσερό ροδακινί.

Μύθοι σύμβολα και θρησκευτικές φιλοσοφίες, αποτυπώνονται επίσης στην νέα collection της RUBELLI VENEZIA 2020, εμπνευσμένες από το “The tree of life (το δέντρο της ζωής) στην σειρά Eden, όπου οι κεντητές λεπτομέρειες απλώνονται κατά μήκος της λινής επιφάνειας.

Όλη την νέα συλλογής της της RUBELLI VENEZIA 2020 θα την βρείτε αποκλειστικά και μόνο στα καταστήματα TOG&TOG.

RUBELLI VENEZIA
TOG & TOG / Aποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα.

RUBELLI & PETER MARINO FOR VENETIAN HERITAGE

P marino cover

PETER MARINO For Venetian Heritage

 

Ο γνωστός Νιουγιορκέζος αρχιτέκτονας P. Marino, σχεδιάζει για την Rubelli και την Βενετσιάνικη  κληρονομιά.

Ο ιστορικός Ιταλικός οίκος RUBELLI -που σχεδιάζει υφάσματα διακόσμησης πάνω από 150 χρόνια- έχει την τιμή και την χαρά να ανακοινώσει την συνεργασία του με τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο σχεδιαστή P.Marino. Ο ίδιος, ως αρχιτέκτονάς και πρωτοποριακός Designer, έχει συνεισφέρει στην πολιτιστική και αισθητική κουλτούρα του κόσμου, επαναπροσδιορίζοντας τον ορισμό της σύγχρονης πολυτέλειας. Παγκόσμια γνωστός για το υψηλό επίπεδο της δουλειάς του, τον χαρακτηρίζει ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα έργα του στις διαστάσεις του φωτός, την υφή των επιφανειών και τις κλίμακες που δίνουν βάθος.

Στην νέα συλλογή υφασμάτων για την RUBELLI, ο P.Marino αποκαλύπτει μια βαθιά σύνδεση με την Βενετία, επιδιώκοντας να αντικατοπτρίσει την μοναδική θέση της πόλης πάνω στο νερό και το φως που αντανακλά η επιφάνεια αυτού. Ταυτόχρονα εμπνέεται από τα χρώματα και τις υφές του χρησιμοποίησε στους πίνακες του ο Ιταλός ζωγράφος Giovanni Battisa Tiepolo τον 17ο αιώνα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μια ελκυστική συλλογή μοναδικών υφασμάτων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο P.Marino:

“ Η Βενετία για εμένα είναι μαγική και ευθυγραμμίζεται με μια από τις κύριες εμμονές μου: Το φως! Επιδιώκω να υπάρχει φως σε όλα μου τα έργα. Το φως και οι αντανακλάσεις στα νερά των καναλιών της Βενετίας, με κάνουν τρελό από χαρά! Θα μπορούσα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου κοιτάζοντας τα. Το Ενετικό φως είναι εντελώς μοναδικό. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπεται ότι οι Βενετσιάνοι ζωγράφοι έχουν αποτυπώσει στους πίνακες τους μια εντελώς ξεχωριστή αισθητική. Αυτές οι αντανακλάσεις του νερού στην πόλη της Βενετίας καθώς κινείται, είναι σαν να ιριδίζει και να εμπεριέχει όλα αυτά τα χρώματα με τα οποία δημιούργησα την νέα συλλογή της Rubelli.”

 

Η νέα συλλογή περιλαμβάνει τρία βασικά μεταξωτά ζακάρ:

  • Lucente: όπου με τις ακανόνιστες γραμμές που διακοσμούν την σατέν επιφάνεια του υφάσματος, θυμίζουν τα μικρά ιριδίζον κύματα πάνω στην επιφάνεια των ακίνητων νερών.

 

  • Tiepolo: όπου αποτελεί μια ανακούφιση και απελευθέρωση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της τεχνικής matelassé, και η επιφάνεια του υφάσματος λάμπει με ατελείωτες αποχρώσεις του χρώματος.
  • Marino: Μια ευχάριστη διαδοχικότητα από σχεδιαστικές καμπύλες, που θυμίζουν δυναμική θάλασσα. Σε αυτή την σειρά αναδιπλώνονται όλα τα χρώματα του ζωγράφου Giovanni Battista Tiepolo, όπως το λευκό, το μπλε του πάγου, το σομόν και το γαλάζιο.

Με την συνεισφορά του P.Marino στην πολιτιστική κληρονομιά της Βενετίας -«Peter Marino for Venetian Heritage»-υποστηρίζεται η αποκατάσταση της Βενετσιάνικης Τέχνης. Στόχος της RUBELLI -όταν κάλεσε τον P.Marino να σχεδιάσει για τον οίκο- ήταν να διατηρηθεί η κυρίαρχη σύνδεση της Βενετίας με την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, την τέχνη και την αξία των χειροποίητων έργων.

Όλη την νέα συλλογής του Peter Marino for Venetian Heritage, θα την βρείτε αποκλειστικά και μόνο στα καταστήματα TOG&TOG.

TOG & TOG - Fashion Interior Experts